sunnuntai 13. maaliskuuta 2011

Pennut 19vrk ja nimet

Eli nyt olen miettinyt pennuille sekä viralliset nimet että työnimet. Unna toki jää Unnaksi ihan kutsumanimeltäänkin. Vielä en ole pentujen tietoja kennelliitolle antanut, värit kun haluan varmoiksi ennen sitä. On se helppoa kun nykyisin kaikki hoituu netinkautta ;) Toki sirutukset,yms täytyy hoitaa ennen kuin rekisteröinti on virallista.
Ohessa siis 19vrk kuvat, tosin laitan vain pääkuvat tänne kun ne parhaiten onnistui. Ohessa myös painot tältä päivää. Kerron osan kohdalla myös mistä työnimi juontaa juurensa.

Eilen otin pentulaatikon pois ja toin kompostiverkot tilalle. Kaikilla on nyt silmät auki ja haparoivin askelin astellaan ympäri aitausta. Ensimmäinen matolääke saatiin Canex-pakkauksen ohjeen mukaisesti 2vko synttärien aikaan. Hienosti on alkanut "peti" (peitot yhdessä nurkassa) pysymään jo puhtaana ja lapset herättyään hoipertelee lehdelle. Fiksuja lapsia! ;)

Saanko esitellä: Berry-pentue. (Pennut samassa järjestyksessä kuin tähänkin asti, pojat 1-5 ja tytöt 1-5, nyt vain alan pennuista puhumaan työnimillä kunnes päätän mikä pentu muuttaa mihinkin perheeseen

Pojat:


Rokinet's Sea-Buckthorn "Ado"734g
Ado nimen keksi äitini. Mietimme pennuille nimiä ja tämä poika on yksi äitini suosikeista, Ado on lyhenne Adoniksesta.


Rokinet's Blackberry "Iili"751g
Iili on työnimensä saanut syntymästään asti. Kun poika syntyi (pitkän ponnistelun jälkeen), tuli ensimmäisenä näkyviin musta, kiemurteleva häntä joka toi mieleeni iilimadon. =) 

Rokinet's Cowberry "Don"662g

Rokinet's Blackcurrant "Late"
773g
Late oli viimeinen ketä silmiään availi, siitä johtuen myöhästelijästä tuli Late ;)

Rokinet's Gooseberry "Möhkö"723g
Möhkö oli pentueen isoin pentu syntyessään, nyt jäänyt "muiden jalkoihin" painon osuudelta. Poika oli vain niin "Möhkön" tuntuinen. ;)
Tytöt

Rokinet's Cloudberry "Amanda"680g
Rokinet's Blueberry "Unna"
477g
Unna on Saamea ja tarkoittaa pientä. Unna jää pienen tytön kutsumanimeksi myös
Rokinet's Raspberry "Sini"
716g
Rokinet's Strawberry "Spot"
676g
Veljeni keksi tytölle nimen. Mietimme nimeä ja jotenkin halusimme tytön hännän tyven lähellä olevat "täplät/pilkut" huomioida työnimessä.
Rokinet's Cranberry "Ada"667g
Ada oli syntymästään asti erittäin vilkas josta johtuen kutsuin ADHD:ksi, tästä keksimme sitten Adan.

Ei kommentteja: