tiistai 2. lokakuuta 2012

Avautumista luvassa taas...

Ehkä mun kannattais jättää kirjoittaminen väliin, en tiedä. Noh, tyhmä ja hullu kun olen niin pakkohan tietty kirjoittaa vaikka kivitystä onkin luvassa takuulla. ;)

Eli, pakko oikaista pari asiaa. Sain kuulla joku on ollut kovin huolissaan koiristamme. Minä kun olen kirjoittanut tuulenkoirissa "Mikä risoo?"-ketjussa ja valittanut kun ei ole rahaa. No nyt on joku laskenut taas yksyhteen ja todennut karkeasti sanottuna etten ruoki koiriani kun Dariakin on niin laiha. Siis mitä ihmettä? :D
 
 
Kyllä, olen valittanut rahattomuutta. Miksi? No ehkä siksi että rahat menevät koirien ell. kuluihin, ruokiin, näyttelyihin, kisoihin.... Kyllähän se sitten välillä risookin kun ei sitä rahaa ole vaikka tilata koiralle uutta pantaa, lähteä päiväristeilylle, ilmoa jokaiseen näyttelyyn/kisaan, hankkia autoa, ostaa taloa, hankkia haluamaansa cd:tä/dvd:tä ja ostaa uusia vaatteita tai kenkiä.

Ja kyllä, meillä KAIKKI koirat saavat riittävästi ruokaa. Ruokavalioon kuuluu siis HauHau kanariisi, Jahti & Vahti energia ja kevytnappula. Lisäksi koiranmakkaroita, kanankauloja, lihaista rasvaa (Darialle!), jauhelihoja, naudan mahaa, broilerin sydämiä, kasviksia, puuroja, luita, herkkuja, jnejne. Vähiten päivässä syö kaksi laihiksella olevaa (Eli eivät kaikki ole laihoja ;)) ja nekin saa nappulaa vähintään 1,5dl/pv + lisukkeet.
 
17kk "luukasa"
Ja kyllä, Daria on hoikka ja luut tuntuu selvästi. Mutta hei, kyseessä on 17kk ikäinen keskeneräinen borzoi joka nyt vasta n.2kk sitten alkanut kunnolla syömään. Massaa on tullut, mutta hoikka se edelleen on. Daria saa päivässä vähintään 4-6dl energia nappulaa, lihaisaa rasvaa, ym lisukkeita.
Daria saa syödä niin paljon kuin suinkin haluaa ja jaksaa!

Mutta, miten voin olla ruokkimatta koiriani ja silti käydä tiiviisti näyttelyissä ja kisoissa? ;) Erityisesti ilman että ketään kiinnittäisi huomiota "laihuuteen". Muutenkin tapaamme lähes viikottain muita koiraihmisiä, meillä on käynyt kotona hierojaa, jne.
Noh, näitä sattuu..

Meillähän Unna on nyt ollut juoksujen jälkeen vähän tanakka ja turvonnut. Netta ja Kira ovat ylipainoisia. Ado ja Lara on just sopivia ja Koukkukin on kisakunnossa. Nika hyvin tasapainoinen pentu ja jopa Roni-seropi on nykyään sopusuhtainen. Daria siis ainoa mille toivon lisää massaa, Koukullekin hieman näyttelyitä ajatellen siis.

Noh, seuraavaksi kirjoitan vähän juoksutuloksia ja yritän tehdä esittelyn meidän perheestä. :)

Ei kommentteja: