torstai 24. helmikuuta 2011

"On korvia, tassuja, pulleita massuja, häntiä vilisten..."

Tiistai-keskiviikon välisenä yönä Kira kovasti petaili ja oli välillä levoton. Keskiviikko aamupäivällä alkoi petaaminen yltyä ja Kira muuttui enemmän levottomaksi.
Mari saapui meille Neljän jälkeen (?) ja viiden aikoihin alkoi ensimmäinen pentu tulemaan ulos. Tahti oli aluksi ihan huima, 7 pentua alle tunnissa! Kaksi syntyi jopa täysin samaan aikaan/ihan peräkkäin.
Sitten tuli pienoinen tauko. Lopulta Kira synnytti seuraavan (8.) pennun. Jonkin verran tuli taaskin taukoa kunnes Kira jatkoi ponnistamista. Kira ponnisti n.40min ajan ja soitettiin jo päivystävälle ell.että koska kannattaa tulla sinne. Epäilin kyseessä olevan kuollut pentu joka jumissa.


Juuri kun auto oli lämpeämässä, alkoi Kira ponnistamaan ja häntä tuli näkyviin. Varmistuin että kyseessä kuollut pentu kun ilman sikiökalvoa,yms syntyi. Yllätys oli suuri kun pieni poika lähtikin reippaasti elämään! Odottelin että sieltä tulee jälkeiset jos ne on sinne jonnekin jäänyt. Yllätys oli suuri kun syntyikin taas pentu.
Kira rauhoittui hoitamaan pentuja ja veljeni huomasi että vielä tuli yksi. Potra, iso poika saapui maailmaan yllättäin.
Pennut ruokittiin varoiksi emonmaidonkorvikkeella ja annettiin Kiralle ruokaa + nutri-plussaa.

Lopullinen saldo siis 6 urosta ja 5 narttua.

Aamuyöllä äitini kanssa taas juotettiin lapsoset ja Kiran vein samalla ulos. Sen jälkeen Kira sai yhdet jälkeiset vielä, epäilen niiden olleen viimeiset koska isompi vuoto loppui myös.

Nyt aamulla olemme jatkaneet syöttelyä ja Kirallekin tarjottu piimää+maksalaatikkoa. Osa pennuista siis syötetty ja punnittu jo. Ohessa kuvat eiliseltä. Tänään tulee varmasti lapsia kuvattua vielä. ;) Painot nousseet n.20g eiliseltä muilla paitsi pienimmällä tytöllä 6g. Sitkeä sissi!
Kira on ihan mahtava äiti! ♥ Ymmärsi kyllä mitä pitää tehdä ja hoivaa antaumuksella pentujaan.

Pojat:








Tytöt:


5 kommenttia:

Anita kirjoitti...

Waude, waude ja vielä kerran waude!

Tässä sen näkee, kuinka ultrat ovat suuntaa-antavia.. ;D Ja Kira-mamman maltillisesti alkuun kasvanut masu paisui kuin pullataikina loppua kohden ja kätki sisäänsä 11 kappaletta toinen toistaan suloisempaa pentua! Jotka äitikoira vieläpä pullautti "tuosta vain"!

Isot onnittelut ylpeältä Hupi-vaarilta ja koko Kenzolan muulta väeltä kaikille asianosaisille!

terkkuja,

Anita & pojat

sanna kirjoitti...

Ihastuttavaa sakkia, ja todella laaja värivalikoima. Mielenkiintoista katsoa, mihin nuo siniset pennut kehittyvät väriltänsä. Ovat kyllä upeita.

surki kirjoitti...

täältäkin vielä (viidennenen?) kerran huimasti onnea ! taidankin alkaa vähentää fb'ssä sekä täällä käyntiä, ettei oma koirakuume nouse ihan liiallisuuksiin.. 8)

Anna Mikkonen kirjoitti...

Onnea koko katraalle ja voimia Marikalle ja taustapoppoolle. Ja hienolle mammakoiralle tietysti :)

Minna kirjoitti...

Onnea pennuista! :) Mahtava määrä, ja väriskaalakin on melkoinen! Toivotamme kovasti onnea jatkoon.

Nette isoisomummo olisi haltioissaan tuollaisista ihanista pienistä. :)