maanantai 6. tammikuuta 2014

Borzoi pentuja suunnitteilla keväälle/kesälle 2014!


 photo pizapcom13888699276211.jpg

Suunnitelmissa olisi toteuttaa tämä seuraava yhdistelmä. Maaliskuussa mahdollisesti juoksut alkaisivat, joten niitä odotellessa suoritetaan loput terveystarkitkin vielä. Molemmilla vanhemmista on viettiä vieheeseen, Urhoa ei vain ole pahemmin kilpailutettu. Molemmat ovat myös todella tasapainoisia rakenteeltaan. Molemmilla on täysi purenta. Pentue on vanhempien perusteella DM: N/N (terve).

Pennut elävät meillä perheen keskellä. Totuttelemme pienestä asti pitämään kaulapantaa ja jonkin verran käymme myös hihnassa kävelemässä. Pennut tottuvat myös autoiluun, sillä emme tilaa eläinlääkäriä tai siruttajaa kotiin. Lemmikkiaitta hoitaa meillä pentujen sirutukset ja tarkastukset.
Pennut madotetaan ohjeiden mukaisesti, totutetaan monenlaiseen ruokaan (nappula, koiranmakkara, lihat, puurot, vihannekset...) ja sosiaalistetaan. Aina mahdollisuuksien mukaan yritämme saada esimerkiksi lapsia vierailulle jotta pennut tottuvat myös lapsiin.

Meillä pennut pääsee näkemään ja elämään eläinlauman keskellä. Pääsevät tutustumaan muihin koiriimme sekä kissoihin. Kaniin ja jyrsijöihin saavat tuntumaan häkin tai terraarion läpi. Koirista pääsevät tutustumaan oman emänsä lisäksi toiseen borzoihin, whippetteihin sekä seropiin.
Meillä aletaan ulkoilemaan heti kun pennut ovat tarpeeksi vanhoja ja säät suosii. Tavoitteena on myös päästä käymään esimerkiksi koirarannalla ennen luovutusta. Pennut tullaan totuttamaan myös pesemiseen, kynsienleikkuuseen, seisottamiseen, tutkimiseen, hampaiden katsomiseen, yms.

Pennut luovutan pääasiassa aikaisintaan 10vko iässä. Mukaan saavat pentupaketit (hoito-ohjeet, tietoja, ruokaa, herkkuja, ruokakuppi, panta ja hihna, leluja, puruluuta, jne) sekä kasvattajan elinikäisen tuen.
Pennut rekisteröidään, madotetaan ja sirutetaan. Uusille harrastajille tarjoan myös ensimmäisen vuoden Suomen Borzoiklubissa (pentuejäsen).

Emä: Marosnaje Anastasija Ljuba "Lara"

(Be Like Daddy Royal Lily x Charlotte'russe Isolde)

Terveys:
Polvet: 0/0
Silmät: Terveet
Sydän: Ei sivuääniä (kuuntelu)
DM: N/N (terve)
Jalostustietojärjestelmässä

Tuloksia:
Näyttelyt: 3xH, 7xEH, 12xERI, 4xSA, 3xVASERT
Maastojuoksu: SA, 3xSERTK, VARA-CACIL, CACIL
Suomi Cup tilasto 2011: sijalla 5/101
Lara menee helmikuussa sydänultraan. Laralta tutkitaan myös kilpirauhanen sekä haima. Mahdollisesti teetetään laaja verenkuva.



Isä: FI & LV & EE MVA HeJW-10 Betjanova Aram Hatshaturjan "Urho"


(FI MVA Of Golden-West Heartydimitroff x Betjanova Almyta Georgina)

Terveys:
DM: N/N (terve)
Jalostustietojärjestelmässä

Tuloksia:
Näyttelyt: Suomen, Viron ja Latvian Muotovalio ja Helsingin juniorvoittaja 2010
Maastojuoksu: Muutama startti

Ennen astutusta Urho menee sydänultraan, kilpirauhanen tutkitaan ja lonkat kuvataan.



2 kommenttia:

surki kirjoitti...

Tää ehkä vielä tappaa meitsin. Se pieni "salainen" haaveeni, Laran pentu..

Kennel Rokinet's kirjoitti...

Heh ;)