lauantai 29. lokakuuta 2011

Hailuodon maastot ja muuta kuulumista

On jäänyt päivittäminen hieman taas väliin.

14.10.2011 lähdimme aamupäivällä vanhempieni ja Darian&Laran kanssa kohti Hailuotoa. Isän kanssa ajoimme vuorotellen, itse aloitin ajamisen. Olimme illalla Hailuodossa ja reilu 1½h jouduimme lauttaa odottamaan. Paljon näkyi vinttareita jostakin kumman syystä ;)
Lossimatka meni hyvin, tuntui kovin pitkältä matkalta kun ympärillä oli ihan säkkipimeää, vain lautan valot valaisi hyvin vähän. Pimeässä aloimme sitten etsimään majapaikkaa, onneksemme emme ohi ajaneet vaikka alkoi siltä pikkuhiljaa tuntuakin. Heikkisen tilalla yövyimme ja nainen joka avaimen luovutti, oli hyvin mukava ja esitteli meille paikat. Asetuimme aloillemme ja menimme nukkumaan.


Aamulla söimme, jne. Pakkasimme koirat, kisavarusteet ja muun välttämättömän mukaan. Olimme hyvissä ajoin paikalla. Isä kävi ilmoittautumassa ja viemässä kilpailukirjan. Menimme jonottamaan ell. tarkastukseen ja samalla näkikin tuttuja (mm. Tarja ja Ella). Laran tassuun laitoimme aamulla siteen, koska hiekalla juokseminen saa useasti kannusanturan rikki neidolla, ell. sanoi sen olevan ihan ok. Ell. tarkastus meni hyvin ja ei muuta kuin odottamaan lähtöarvontaa. Olimme juuri aamupalalla kun huomasin että arvonnat on tehty. Kävin katsomassa mikä parina ja mikä lähtö, Tarja ilmoitti että toimistosta saa hakea lähtölapun. Tuo olikin käytäntö jota meidän kisauralla ei ole vastaan tullut, ihan kätevä silti. Borzoit juoksivat yhdistelmässä, 4 koiraa oli pois paikalta eli lopulta juoksijoita oli 11.

Lara oli ensimmäisessä borzoilähdössä, parinaan 5,5v uros, Eugenian von Lohengrin. Rata oli haastava, mutta Lara selviytyi siitä mielestäni oikein mainiosti. Pisteitä tuli 227 ja jaetulla 2. sijalla. Pari sai 75p eli ei jatkoon päässyt.

Finaaliell. tarkastuksessa käytiin ja kaikki oli yhä ok. Daria sai sillä aikaa omia hepuleitaan (taas) kun isän kanssa odottivat meitä. ;)
Finaaliarvonta suoritettiin ja Lara taas ensimmäisessä borzoilähdössä. Parina tällä kertaa tuttu, Anna-Su XL Bertha. Berttahan Laralla oli parina myös HVK:n maastoissa syyskuussa, finaalissa silloinkin. :)


Rata oli selvästi vaikeampi, koiran seuraamista koeteltiin toden teolla. Lara ja Bertta olivat kumpikin jonkin verran hukassa kun viehe pujotteli ruohomättäiden välistä. Lopulta meno näytti siltä että kaverukset eivät enään tosissaan edes olleet. Lara sai finaalista 170p ja Bertta 140p.

Tässä siis kokonaisuudessaan päivän tulokset yhteispisteineen. Onnittelut vielä Tarja ja Fonso toisesta kisasta ja toisesta sertistä!!

1. Teine Art Nouveau 460p SERTK
2. Eugenian Nikifor 426p SERTK
3. Donskoi Moroska 417p SA
4. Staraja Russa Jaroslavna 397p
5. Marosnaje Anastasija Ljuba 397p
6. Anna-Su XL Bertha 368p
7. Anna-Su Walice Fresh 81p
8. Eugenian von Lohengrin 75p
9. Hatsina Jagodka Moja 62p
-- Borzowski's Mirelle Mistral 0p
disk. Teine Muse at Barhat

Illalla kiertelimme mökkialueellamme ja otimme koirista kuvia. Aamulla (16.10.) lähdimme sitten kohti lossia ja matka Poriin jatkui!

Laralla oli ihan huippuvuosi kisoissa kaiken kaikkiaan! Viimeinen kisa pudotti takaisin maanpinnalle, ensimmäinen kisa missä Lara ei SA-tulosta juossut. Laralla finaalijuoksussa oli kannuskynsi katkennut, selvästi se vaikutti suoritukseen jonkin verran.

Laralla siis plakkarissa tältä vuodelta: 1xSA, 3xSERTK, 1xVARA-CACIL ja 1x CACIL! Ensi vuonna toivonmukaan saataisiin kasaan vielä puuttuvat kaksi sertiä ;)

Kisakausi 2011
SA, 3xSERTK, VARA-CACIL, CACIL (puuttuu kuvasta). Muisto sinällään myös Hailuodosta tullut tassuvamma ;)
Viime viikonloppuna meillä oli taas hoidokkeja pe-su. Sanna meni kasvattajakurssille ja lupasimme Karemin (Roberta's Karamelli) ja Nadiran (Vivat Sanraiz Flaming Get) ottaa hoitoon meille. Eniten jännitin miten Lara suhtautuu Nadiraan, mutta vielä mitä! Sisällä innostui leikkimään tytön kanssa ja selvästi ystävystyivät.
Lauantai aamulla kävimme Laran, Darian, Nadiran ja Karemin kanssa Porin metsässä lenkillä ja sen jälkeen menimme Harmaalinnan koirapuistoon. Illalla kävimme vielä Nadiran, Laran ja Karemin kanssa hiekkakuopalla.

Sunnuntai aamulla suuntasimme taas hiekkakuopalle, nyt mukana vain Lara ja Nadira. Tytöt juoksivat hyvinkin innoissaan taas. :)
Sisaruskolmikko: Karem, Koukku ja Kira
Kaverukset: Nadira ja Lara

Berry-pentue täytti jo 23.pv 8kk, niin se aika vaan rientää! 18.pv taas täytti Zatravin D:t 6kk.

Unna 8kk
Ado 8kk
Daria 6kk
Huomenna, sunnuntaina, suuntaamme kohti Seinäjokea Sirpan kyydillä. Sirpalla toki mukana myös Awa (FI MVA Scheik's English Rose). Äiti ja minä menemme siis turistiksi ja mukanamme kulkee myös Lara. Tyttö pääsee JH-kehään Sofin kanssa. :) Esitän siellä myös yhden avoimen borzoi uroksen (Backy).

30.10.2011 Seinäjoella tavattavissa tulevan borzoipentueen vanhemmat!!! Marosnaje Anastasija Ljuba menossa junior handlerille lainaksi ja Charlotte'russe Kontzales menee kehään! Tervetuloa tutustumaan vanhempiin!

Ensi viikon sunnuntaina menemmekin venakoiden kanssa Nakkilaan mätsäriin ja Nadi&Karppa tulossa siksi päiväksi myös hoitoon.
13.11. suuntaamme Helsinkiin pentunäyttelyyn Darian kanssa, Lara menossa Sonjalle JH-koiraksi.
26.11. suuntaamme ensin Kirkkonummelle, mistä haemme Heran (Rokinet's Cloudberry) hoitoon vähän pidemmäksi aikaa. Siitä suuntaamme Lohjalle whippet-tapahtumaan Unna, Adon, Heran ja Kiran kanssa.
3.12. menen Johannan&Novan kyydillä HeWiin, Lara ilmottuna kehään.
4.12. Johanna tulee Novan kanssa meidän kyydillä, suuntaamme Voittajaan. Mukana meidän ja äitini lisäksi Lara, Unna ja Ado.

Ei kommentteja: