lauantai 29. lokakuuta 2011

Esittelyssä: Koukku

Roberta's Konnankoukku eli tuttavallisemmin Koukku


Päivänä jona meille saapui
Koukku saapui meille oikeastaan vahingossa. Koukun omistaja kyseli multa tiedänkö ketä haluaisi whippetin kun heillä ei aika enään riitä juoksuttamiseen, jne lapsen synnyttyä. Aikamme juttelimme sitten kotonakin asiasta, ilmoitin facebookissa pojista. Lopulta tuli hullu ajatus, entä jos Koukku tulisikin meille?
Kaikesta sovittiin ja tuontipäiväkin sovittuna. Milo-whippet tuli meille n. viikoksi mutta meni takaisin omistajilleen sen jälkeen, pelkona lähinnä miten pojat suhtautuu kun ovat erillään. Mitään ongelmiahan ei sitten tullut Koukulle eikä Milolle ja Milo elääkin onnellista perhekoiran elämää Seinäjoella. :)
Koukku oli melko narttumainen kun meille 2010 kesän lopussa tuli. Pojalle oli tehty kemiallinen kastraatio ja sen vaikutus loppui lokakuussa 2010. Massaa poika alkoi saamaan vasta sitten kun kastraation vaikutus oli ohi, siltikin on hyvin vaikea koira lihottaa.

Koukulle olimme näyttelyitä miettineet ja yksi näyttely pojalla olikin takana, Seinäjoki KV 2009. Sieltä tuloksena oli ollut JUN-H. Päätimme ilmoittaa Koukun siis 2010 Seinäjoelle myös, sieltäkin tuloksena NUO-H.
Jyväskylään menimme marraskuussa (´10) ja sieltä tuloksena jälleen, NUO-H. Suomalainen tuomari kertoi että hammas on lähtemässä, hakekaa todistus! Ja kivekset on kovin, kovin pienet. Vaatii lisää varmuutta ja on ihan liian kevyt. Silloin päätin että kokeillaan vielä yksi näyttely, jos sieltä tulee H, loppuu meidän ura.

Kaarinan ryhmänäyttelyyn ilmoitin tänä vuonna (3/2011) siis Laran lisäksi myös Koukun. Sieltä sitten tulikin AVO-EH josta olin erittäin onnellinen! Mitäpä siitä että tuomari antoi kaikille EH-ERI. :D
Seuraava koitos oli kesäkuussa whippet erkkari ja open show. AVO-H ja AVO-ei sij.
Syyskuussa piruuttani menin ja ilmotin pojan Tampereelle ryhmikseen. Sieltä saatiin AVO-EH joka taas antoikin hiukan toivoa!
Nyt täytyy tarkkaan miettiä ilmoonko vielä esim. Turkuun ensi vuonna, kastroida kun poika pitäisi jossakin vaiheessa niin sitä harkittava tarkkaan, koska sen tekee.

PMM'11 maastot, kuvannut Saana Rajakangas
Koukku on maastossa kisannut kolme kertaa. Menestystä niistä ei ole tullut, mutta poika nauttii siitä touhusta! Ensimmäisellä kerralla Koukku sijoittui toiseksi viimeiseksi, toisella kerralla viimeiseksi ja viimeisin kisa olikin ihan oma lukunsa. Poika sai maininnan "hidas sytytys" ja pisteitä 148 eli finaaliin ei päästy. ;) Tarkoitus olisi poika hieroa, veikkaan että jumi saattaa löytyä selästä. Tarkoitus myös ketteryyttä tai pikemminkin kehon hallintaa treenata.
PMM'11 maastot, kuvannut Saana Rajakangas
Agility olisi tarkoitus pojan kanssa aloittaa, miellyttämishalua on jonkin verran vaikkakin voi joskus olla vaikea motivoida.
Koukku on myös ihana luonne, ei haasta riitaa kenenkään kanssa ja voin heittää pojan melkein millaiseen porukkaan tahansa. Urosten seurassa esim. koirapuistossa kulkee häntä pystyssä ja merkkailee, ei kuitenkaan ala riitaa haastamaan vaan mieluummin poistuu paikalta.

21.8.2010

Uimisesta Koukku ei sen erityisemmin pidä, mutta tykkää kyllä noutaa vedestä leluja/keppejä. Viime vuonna hieman kahlaili, mutta tänä vuonna kesäkuussa maastokisoissa sitten kastautui jo oikein kunnolla!

24.8.2010

7/2011, kuvannut Saana Rajakangas
Silmät, polvet ja sydän on pojalta myös tutkittu. Silmät on terveet, polvet 0/0 ja sydänkuuntelussa ei sivuääniä kuulunut.
Korkeudeltaan poika on normaalikokoinen.

8/2010
 
8/2010

2/2011

2/2011

4/2011

kesäkuu 2011

Ei kommentteja: