maanantai 6. helmikuuta 2012

Minä, minä, minä

Sanna kun blogissaan itsensä esitteli joten ajattelin minäkin jotain itsestäni sepustaa. Nyt kun kaikki koiratkin kert esitelty. ;)

Netan kanssa ekassa mätsärissä 4.1.2009
Olen siis vuosimallia -91 eli ihan kakara vielä. ;) Perheeseeni kuuluu äitini ja isäni lisäksi kaksi isoveljeä ja siskopuoli. Olen perheen nuorin ja siitä saanutkin sitten veljien puolesta kuulla hyvin usein.
Peruskoulun suoritin Porissa: Sampolan ala-asteella ja Itä-Porin ylä-asteella. Vihasin niitä aikoja yli kaiken, erityisesti ylä-aste oli yhtä tuskaa sillä ystäviä kun ei ollut kuin yksi.
Olen aina ollut hyvin hiljainen ja sisäänpäinsuuntautunut. Tutussa porukassa olenkin puheliaampi ja erityisesti jos puheeksi tulee koirat. Peruskoulussa vihasin esitelmien pitoa koska yleensä annettiin valmis aihe tai sitten jos piti eläimistä, ei ketään kiinnostanut.
Viihdynkin parhaiten omassa ja koirieni seurassa, silloin ei tarvitse miettiä mitään vaan saa olla oma itsensä.

Ylä-asteen jälkeen pääsinkin opiskelemaan maatalousoppilaitokselle Kokemäelle eli Huittisten ammatti- ja yrittäjäopistoon. Siellä siis aloitin loppukesällä 2007. Suuntauksenani oli tuotanto- ja lemmikkieläimet. Ensimmäinen vuosi oli hyvin rankka, siitä eteenpäin menikin loput 2 vuotta melko hyvin ja alkoi kavereitakin enemmän olemaan. Koirien kanssa asuttiin mm. koko viimeinen vuosi asuntolalla hyvässä porukassa.


Ronjan kanssa sprintti-illassa 2009
kaverin pienen tytön kanssa
Lanttiksella itseasiassa opin jopa tykkäämään esitelmien pidosta. Olihan pääasiassa aiheenani vinttikoiraharrastus. Jopa kovasti jännittämäni opinnäytetyö meni hienosti ja itseasiassa vedin reippaasti yliaikaa puhuessani. ;) Täydet silti sain arvosanaksi.

Ensimmäiset muistikuvat meidän koirista minulla on novascotiannoutaja Tiinasta (Applehill's I Am Tiina), joka kylläkin muutti maalle koska pää ei kaupunkiasumista kestänyt (hyvin arka ja pelokas).
Parhaiten muistankin sitten cavalier kingcharlesinspanieli Heidin (Applehill's Happy Heidi). Heidin menetimme vajaan 8v iässä. Tyttö sairasti sydämen vajaatoimintaa ja myös sitten nestettä oli keuhkoissa.
Kissoja meillä olikin siinä sitten jonkin aikaa, seuraavaksi saapui tiibetinspanieli Emilia (Amore), tytöstä jouduttiin tietyistä syistä luopumaan (en ala niitä tässä erittelemään) ja muuttikin kasvattajalleen.
Ensimmäinen whippet tuli 2007, elämäni suurin virhe. Kyseessä siis hyvin suuren ss% omaava tyttö Ronja (Täysikuun Rakkaustarina) josta jouduimme 2011 luopumaan. Tiedän että tässäkin tapauksessa moni tuomitsee, mutta ei enään ollut kuin kaksi vaihtoehtoa: piikki tai koiraton koti.
Ronjalla siis ei pää kestänyt laumaelämää, vuodesta 2008/2009 asti oltiin varpaisillaan että koska taas käy jonkun koiran päälle ilman syytä. Nyt elää täyttä elämää ja on hyvin onnellinen, tarkoitus olisi käydä kesällä katsomassa tyttöä.

Samppa, minä ja Lara

Netta (Kiikurin Nekku) meille saapui kodinvaihtajana 2008. Kira (Roberta's Kardemumma) pentuna 2009. Lara (Marosnaje Anastasija Ljuba) pentuna 2010 ja Koukku (Roberta's Konnankoukku) kodinvaihtajana 2010. Daria (Zatravin Daria) pentuna 2011, Unna (Rokinet's Blueberry) ja Ado (Rokinet's Sea-Buckthorn) onkin omia kasvattejani.

Kasvattajan peruskurssin suoritin 22.2.2009 hyväksytysti pistein 38/40. Jatkokurssille tarkoitus mennä jossakin vaiheessa.
Kennelnimi minulle on myönnetty 16.11.2009. Kennelnimenihän tosiaan on Rokinet's. Ensimmäinen pentue syntyi 23.2.2011 ja seuraava suunnitteilla keväälle 2013.

<>
Neon (Be Like Daddy Royal Lily) kanssa tuijotuskilpailu

Darian haku


Piccolo evento 2011: Ado BIS-pentu

Borzoi tyttöjen kanssa Hailuodossa
Harrastan koirien kanssa maastojuoksua ja näyttelyitä. Ratajuoksukin kiinnostaisi. Agility lajina kiinnostaa, mutta en tiedä tulenko koskaan sitä harrastamaan.
Myös kirjoittelu, piirtely, lukeminen ja valokuvaus voitaneen lukea harrastuksiin. Niin ja tykkään myös ommella ja tehdä koruja.

Tässä nyt kaikki tältä erää, kuvapainotteinen taas. ;)

PMM11 kisat
Merja Lautala ja Paletin Rapidfire punaisella, Koukku sinisellä
kuva: Saana Rajakangas


Ei kommentteja: