torstai 21. helmikuuta 2013

Mitä koirat meillä saavat syödäkseen? Ja muutakin asiaa

Ajattelin alkaa hieman kirjoittamaan tännekin mitä meillä syödään sillä sitä aina välillä minulta kysytään.  
Yritän säännöllisen epäsäännöllisesti kirjoitella tänne mitä koirat ovat saaneet kuppiinsa ja samalla voisin päiväkirjamaisesti hieman kertoa päivän tapahtumista muutoinkin..                                                                  

20.2.2013

Whippetit ovat saaneet vanhempieni luona luultavasti HauHau kanariisi nappulaa, voi olla että jauhelihaa, tms joukossa. En näin osaa niistä sen enempää kertoa, yritänkin siis enemmän kertoa borzoiden ja Ronin ruokavaliosta, toki whippettienkin aina silloin kun tiedän.                                                                                

 

Tänään aamulla Roni ja Nika saivat kuppiinsa Liha-kasvis mixiä, Jahti & Vahti energiaa, biotiinia ja merileväjauhetta. Illalla saivat pelkästään J&V energiaa. Niin ja tietysti vettä.


Lara ja Daria saivat aamulla kananrasvaa, J&V energiaa, merileväjauhetta ja biotiinia. Illalla sitten pelkää energia nappulaa. Sekä vettä tottakai.

Tänään aamusella menin Laran kanssa kaksin vajaan 2km lenkin ja nappasin samalla muutamia kuvia. Tyttö selvästi nautti kun ei muita mukana ollut. :)
Myöhemmin muutkin pääsivät ulos. Otimme myös tuoreita seisotuskuvia  borzoista, tosin sisätiloissa kuvat eivät kovin onnistuneita olleet. Lara oli ainoa joka jaksoi kunnolla seisoa, Daria veti itseään kasaan ja Nika edelleen vetää selkänsä köyryyn ja pistää etujalat "etukenoon". Noh eiköhän se siitä.

Teimme hieman vajaan 2km lenkin myös aamupäivällä miehen ja koirien kanssa. Tämän jälkeen jätimme ensimmäisen kerran koirat yksin tähän asuntoon, nyttemmin kun aina olleet autossa mukana kun olemme pelänneet paljonko erityisesti Nika paikkoja tuhoaa. Nikalle laitoimmekin varoiksi kennelkopan päähän, radio soimaan, makkarin ovi kiinni että jyrsijät pysyi hengissä ja videokamera kuvaamaan. Oli rentouttavaa mennä miehen kanssa kaksin vajaan kahden kilometrin lenkki ja samalla kävimme lähikaupasta keksejä ja maitoa hakemassa. Kotiin tullessamme, oli Roni ja Lara vastassa, molemmat hiukan haukkuivat kun kuulivat avaimen kääntyvän lukossa. Daria ja Nika makasivat sohvalla eikä Nika ollut edes koppaa saanut pois.
Mitään ei oltu tuhottu ja videokamerakuva todisti myös että ei olleet mitään konserttia pitäneet yksin ollessaan. :)

Nyt tehtiin vielä 1,89km lenkki koko köörin kanssa kirpeässä pakkassäässä. Rusakkokin kohdattiin, Lara ainoa keneltä se jäi huomaamatta kun juuri nuuski jotakin hajua. Daria kiskoi (!!!) pupun perään vaikka muutoin laahustaa vieressä. Nika kiljui ja kiskoi pupun perään eli eiköhän tästä 9kk kakarastakin vielä juoksija tule. ;) Ronista tulisi varmasti hyvä metsäkoira, sen verran kiihtynyt on aina rusakon nähdessään.

Nyt koirat makoilevat rauhallisesti kukin omilla paikoillaan. Itsekin kohta kai tuonne sänkyyn kömmittävä. :) Jos vaikka menisi päivällä taas Tuorsniemeen koiria juoksuttamaan.

2 kommenttia:

Jenni kirjoitti...

Miksi biotiini ja merilevä? Terveisin lisäravinteista mitään tietämätön :)

Kennel Rokinet's kirjoitti...

Biotiini auttaa mm. turkin, ihon ja kynsien kanssa. Myös pigmenttiin saattaa auttaa. Juuri turkkiin ja pigmenttiin toivonkin hieman muutosta näille.
Merileväjauhe on todettu vähentävän plakkia ja auttavan estämään hammaskimen muodostumista. Myös turkkiin vaikuttaa suotuisasti.