sunnuntai 22. tammikuuta 2012

Turku KV (varoitus! Pitkä teksti)


Perjantaina (20.1.) lähti Hera-tytteli takaisin kotiinsa, on meillä koirat kyllä ihmeissään kun villikko puuttuu! Erityisesti Adolle on ollut kova paikka kun sisko lähti ja kukaan ei enään leiki pojan kanssa.
Muuten sitten perjantai menikin pitkälti koirien pesussa. Daria antoi hienosti pestä itsensä, kuivaamisessa tarvitsinkin sitten apua että pysyi aloillaan.

Tein myös havainnon kuinka erilaiset turkin noilla borzoila on. Laralla on lyhyttä, silkkistä/pehmeää ja melko suoraa. Daria taas on hyvinkin paksuturkkinen ja se on kiharaa ja karkeampaa.


Lauantaina (21.1.) olikin siis aikainen herätys, oma herätyskello kun soi jo klo 3.45. Lähdettiin klo 5 jälkeen ajamaan kohti Raumaa missä napattiin Jenni kyytiin. Suuntasimme Turun juna-asemalle josta haimme vielä Jonna-Riikan, joka on kovasti kiinnostunut Kapun ja Laran pennuista. Sieltä sitten nokka kohti Turun messukeskusta.

Suuntasin Jennin ja Jonna-Riikan kanssa borzoikehälle jättikevythäkki olkapäälläni, äiti&isä lähti whippetkehälle kahden kevarin kanssa. Häkille saatiin ihan hyvä paikka. Tuttuja tuli nähtyä paljon ja myös niitä FB kavereita. Ihanainen Kapu kera omistajansa toki! ♥ Crista + borzoit, Pia kera Zojan, Riikka kera Ampan, Ilmari kera borzoiden, Heidi kera borzoiden, Hannele kera Macegin, jne. Niin ja toki oli mukava myös kunnolla nyt tavata Maria Annala! Kovasti kehui Laraa :)


Borzoita oli ilmoitettuna 52 eli melko paljon. Tuomarina erittäin tarkka Torbjörn Skaar Ruotsista. Uroksissa jakoi vain joko H tai ERI, nartuissa avoimissa sitten taisi se eka EH tulla. Laran veljiä oli paikalla peräti 3! Macegin minä esitin, tuloksena AVO-H. Fasu sai ERIn tuli sijalle 3. ja sai vielä SA:n. Amur/Amppa sai myös H:n. Darian Dora-siskokin oli paikalla, tuloksena ERI4

Juniorinarttuja oli paikalla 6kpl. Daria oli raukka ihan paniikissa, taisi olla liian hyvin muistissa vielä se viime viikkoinen mätsäri ja kelpie joka miltei kävi päälle. Kehässä yksilöarvostelussa kuitenkin esiintyi hienosti, seisomiseen ei meinannut malttia riittää. Hampaat annoi katsoa kauniisti!
Iloinen yllätys oli kun kehäsihteeri sen punaisen nauhan sieltä ojensi. :) Kilpailuluokassa sitten ei enään sijoituttu.


Laran vuoro olikin hyvin äkkiä, avoimia narttuja ei ollut kuin neljä. Odotin kauhulla mitä sieltä tulee, onhan Larakin hoikka ja kapea kuten veljensäkin jotka Hn sai. Kun Juska (Binjuska) sai EHn ajattelin että josko me edes sama saataisiin.
Laralla oli virtaa paljon, kovasti innoissaan juostiin kehää ympäri. Seisotuksessa oli lopulta pakko siirtyä tytön eteen, niin paljon toinen taas rakasti ja halusi nuolla naamaa. ♥ Yllätys oli suuri kun se punainen nauha taas oli kehäsihteerin kädessä. Samantien kilpailuluokkaan, Lara kun oli viimeinen arvosteltava. Juska tuli sijalle 4 koska EH:lla oli kehässä. Lara tuli kolmanneksi ja omistajalla hyvä mieli. :) SA:ta ei saatu.

Tämän jälkeen Lara häkkiin Darian seuraksi, Jennille numerolaput että hakee meidän arvostelut ja vauhdilla messukeskuksen toiseen päähän, whippetkehille.
Anu oli esittänyt jo Adon junioriluokassa jossa olikin 6 poikaa. Kuulemma poitsu ei oikein tykännyt esiintyä, poika on nyt vähän siinä iässä kyllä että kaikki on kovin jännää ja pelottavaa että eipä sinällään ihmekään. Pojalle tuli EH. Ehdin hyvän tovin odotella ennen juniorinarttuja, niitä niinikään 6 kehässä. Siinä vaiheessa kun kaksi junnutyttöä oli jo Hn saanut, meinasi iskeä epätoivo. Kehäsihteeri kuitenkin sen sinisen sieltä ojensi ja meidät ohjattiin kilpailuluokan alkaessa suoraan neljännelle sijalle.

Pidimme Anun Bondia eli marjojen serkkupoikaa sen aikaa, kun Anu itse oli Lindan kanssa kehässä. Hienosti ERI4!
Veteraaninarttuja ei ollut kuin meidän Netta. Selvästi oli reippaampi kehässä kuin koskaan ennempää, pöydällä jännitti ja sopivasti oli ilmastointi,tms sellaisessa kohtaa että kylmäkin taisi olla. Yllätys oli valtava kun sitä keltaista odotettiin mutta sieltähän annettiin punainen ja ohjattiin toki ykköseksi! SA:ta ei saanut mutta käskettiin odottamaan ROP-VSP veteraanin valintaa.
Vastassa oli hyväkuntoinen, vajaa 10v Kipinä joka veikin voiton sitten lopulta.


Eli tässä vielä kokonaisuudessaan tulokset kera arvostelujen.

Rokinet's Sea-Buckthorn "Ado""10months. Right sized. Less selfconfident dog. Little unbalanced head broad skull, short muzzle, round eyes. Good neck. Good front assembly. Nice ribs. Nicely musculed rear. Little overlengthed group. Sound mover, but some loose in hocles."JUN-EH

Rokinet's Blueberry "Unna"
"10 months. Right sized. Stylish bitch. Some broad skull, would prefer longer foreface. Little uppright shoulder and deep upperarm. Too much curve on the back. Good angulations. Some loose in hocks in movement, very short step in front."

JUN-EH JUK4
Kiikurin Nekku "Netta"
"10 years. Little bit fat. Feminine, old lady. Fine head. Good front. Very strong body. Too arched topline. Moderate angulations on both ends. Moves soundly, but not free enough."
VET-ERI VEK1 VSP-veteraani

Zatravin Daria "Daria""Beautiful feminine head. Dark eyes, small ears. Good bite. Very good neck. Very good top- and underline. Well angulated in front and rear. Could be stronger in hind movement. Very good coat."

JUN-ERI

Marosnaje Anastasija Ljuba "Lara"
"Very good head and expression. Dark eyes, small ears. Good angulation in front and rear. Excellent body and bone. Could be little more free in movement. Well presented."
AVO-ERI AVK3


Ei kommentteja: