lauantai 28. tammikuuta 2012

Yleistä lätinää illan ratoksi

Daria ja Juno
Nyt on pakkaset taas ollut niissä lukemissa että whippettien ulkoilut on jäänyt vähäiselle. Borzoiden kanssa olemmekin sitten enemmän ulkoilleet.

Keskiviikkona menimme äitini asunnolle venäläisten kanssa. Sieltä kävelimme 50min matkan (n. 5km) koirapuistoon, välillä jouduin pysähtymään koska Daria aristeli jalkojaan. Syykin löytyi äkkiä, hirveät jäise lumipaakut jaloissa. :( Niitä saikin vähän väliä irrotella, tottakai kun tyttö kiersi lumihangissa. Lara olikin fiksu ja suosi aurattuja teitä. ;)

Tito, Minttu ja Lara
Koirapuistossa tytöt sai juosta ja painia n. 10min keskenään ennen kuin kaksi vanhaa koulukaveriani tuli. Laralle laitoin aluksi kuonokopan, ihan varoiksi koska mukana oli pieni saksanpaimenkoiran pentu.
Lopulta kuitenkin otin kopan pois, tyttöhän käyttäytyi oikein hienosti!
Daria oli melkoisen järkyttynyt; kultsu+seropi+sakemanni kun oli aivan väärän rotuisia. ;)
Kotiin sitten vielä käveltiin. Tytöt nukkuivatkin pitkään seuraavaan päivään tuon reissun jälkeen.

Torstaina palasimme takaisin Tuorsniemeen. Tällä kertaa lähdin Netan, Kiran ja Unnan kanssa pienelle (n.20-30min) lenkille. Netta saikin koko ajan olla vapaana ja hienosti vanhus innostui oikein juoksemaankin! Sen jälkeen kävin pellolla jossa Kira veti vain pienen spurtin ja äkkiä pihaan. Koukkukin pääsi käymään pellolla muttei innostunut juoksemaan. Lara vetikin sitten raskaassa lumessa kunnon lenkin ennen kuin halusi takaisin pihaan.

Eilen aamulla juoksutin kaikki koirat pihassa, pakko oli whippetit takittaa toki kun pakkasta -10.
Päästin Netan ja Unnan samaan aikaan, tosin kumpikaan ei paljon juossut. Kira ja Ado juoksivatkin sitten yhdessä vaikka kuinka, itseasiassa hyvin, hyvin ylipainoinen Kira pursuaa virtaa ja vetää ihan 6-0 Adon ohi! Koukku pääsi Laran kanssa ja Daria sitten yksinään. Lisäilen tähän samalla jokusia kuvia.


Iltapäivällä sitten huristin Harmaalinnaan, hiukan mukavampi vain nyt mennä autolla kuin kävellen. Borzoit takakontissa. Treffasimme aivan ihanan Susa-borzoin (Rainmaker Lize In Wonderland). Lisäksi mukana oli pieni kääpiösekoitus Cindy. Myöhemmin puistoon tuli vielä irlanninsetteri narttu jolla ikää 8kk. 40min tuli puistossa hytistyä, kuvia en ottanut koskapa oli jo hämärää.

Huomasimme myös Satun kanssa kuinka tuossa kolmen borzoin laumassa näkyi saalistuskäyttäytyminen. Setteriä jahdattiin ja yleensä joko Lara tai Susa "pysäytti" koiran jonka jälkeen kaikki kokoontuivat ympärille. Puremista,tms ei ollut mutta kyllähän tuosta sama tuli mieleen kuin sudenmetsästysvideoistakin. Ja se yhteistyö kun vaihdettiin paikkoja vauhdissa!


Nyt olisi vielä kaksi viikkoa odotettavaa että päästään Tallinnaan! Sitä odotetaan jo suurella innolla. Katsellaan nyt täytyykö vielä varata yksi ylimääräinen paikka paluumatkalle koiralle, riippuu paljon saanko nyt järjestettyä varmaksi sen yhteistyökodin...

Otin yhteyttä nyt myös koirahierojaan, josko saisi nyt ainakin Koukun (jolla varmasti jumeja), Laran ja Netan hierottua.
Niin ja Larakin ilmoitettu talvimaastoihin Mustialaan!

Yritän päästä taas jatkamaan esittelyjäkin, seuraavaksi olisikin siis vuorossa Ado.

Ei kommentteja: